Letní grilování s přáteli nebo rodinou trochu jinak
Léto je ještě daleko, ale proč se nepřipravit s novým receptem.
Grilovat se dá cokoliv, maso, sýry, zeleninu, např. lilek, cuketu, ale hlavně na ryby. My jsme si oblíbili lososa, kterého mají rády i děti, protože nemá kosti.
Vyzkoušejte náš recept na grilovaného lososa a jako přílohu grilovanou cuketu a grilovanou plněnou papriku.
Grilovaný losos se smetanovým dipem
- 4 ks lososa
- najemno posekaný kopr, nadrobno pokrájenou cibulku a drcený stroužek česneku
- hrnek zakysané smetany, 3 lžíce oleje, citronovou šťávu, sůl a pepř
- vše smícháme dohromady a polovinou dipu potřeme jednotlivé kousky lososa
- po ugrilování lososa podáváme s druhou polovinou dipu
- jako přílohu, můžete podávat špenát s pečenými bramborami
Grilovaná cuketa
Když už jsem zmínila cuketu, tak tu připravuji úplně obyčejně.
- cuketu pokrájím na tenká kolečka
- osolím a pokapu olivovým olejem
- griluji na rozpáleném grilu spolu s tenkými kolečky brambor
Nestačíme ani grilovat tak rychle, jak rychle se vše hotové sní. 5-6 cuket je rázem pryč, ani není sháňka po mase. Na to si rádi počkají hlavně chlapi, ať už se jedná o marinovanou krkovici, či kuřecí křidélka. Těmi ale nepohrdnou ani naše holky.
Grilované papriky
Často se grilují samotné papriky, ale můžete zkusit i plněné papriky. Když jsem poprvé vyzkoušela, tato varianta měla velký úspěch. Ochutnáte, budete pokaždé vyžadovat.
- 5-6 podlouhlých paprik, rozpůlíme, očistíme (stonek ponecháme)
- naplníme 100 g balkánského sýra, Mozzarellu nebo Feta sýra/nakrájené na drobné kostky
- asi 5 lístečků posekané máty/nebo oregáno promícháme se 2 lžícemi olivového oleje
- klademe na rozpálený gril a asi 5 minut grilujeme, až se sýry roztečou
Má se chvíli počkat, až se uvolněné tekutiny zase vsáknou zpět do sýra, ale kdo by čekal …. Nikdo nevydrží….Pro dospělé můžeme zakápnout čili omáčkou.
Hlavní obsah článku:
Napsat komentář
Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *